Bosna i Hercegovina     | 02.09.2019. 12:02 |

MUP KS: Povećanje sigurnosnih uslova za sve učenike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Povodom početka nove školske godine na području Kantona Sarajevo, s ciljem osiguranja što viših sigurnosnih uslova za sve učenike, posebno najmlađu generaciju, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je naložio organizacionim jedinicama da za svoje područje djelovanja sačine planove mjera i aktivnosti u blizini odgojno obrazovnih ustanova, sa posebnim akcentom na vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škola, kao i u vrijeme korištenja velikih odmora.

Također, naloženo je da policijski službenici ostvare neophodnu saradnju sa odgovornim osobama u školama, kao i da za najmlađe polaznike, održe prigodna predavanja na temu "Djeca u saobraćaju", saopćeno je MUP-a Kantona Sarajevo. 

Iz MUP-a KS apeluju na sve vozače - učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, te im skreću pažnju na potreban povećani oprez tokom vožnje, posebno u blizini pješačkih prelaza i zona koje su u blizini osnovnih i srednjih škola.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo svim učenicima i odgojno - nastavnom osoblju želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu, navodi se u saopćenju.  

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

MUP Kantona Sarajevo bira izvođača radova za uklanjanje objekta u Kolodvorskoj ulici

MUP i Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uspostavili nove mehanizme saradnje

Novalić: Vozilom koje je povrijedilo dvije pješakinje upravljao maloljetnik (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo