Sport     | 02.09.2019. 08:37 |

Okupljanjem u Zenici počinju pripreme nogometne reprezentacije BiH

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Zenici i time započeti pripreme za predstojeća dva susreta kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna i Armenije.

Reprezentacija BiH nakon četiri kola dijelu četvrto mjesto u grupi J sa Grčkom sa po jednom pobjedom i remijem te dva poraza. 

- Poslije utakmica sa Finskom i Italijom u kojim nismo ostvarili dobre rezultate sada nemamo pravo na kiks. Moramo se dobro spremiti za ove utakmice, ali i za one što nas očekuju u 10. i 11. mjesecu. Imamo nekih povrijeđenih igrača, neki nemaju klub, te smo zbog toga pozvali 25 igrača - kazao je selektor Robert Prosinečki prije nekoliko dana kada je objavio spisak igrača koje je pozvao za ove mečeve.

Na njegovom spisku su: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić, Darko Todorović, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Miralem Pjanić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Deni Milošević, Edin Džeko, Riad Bajić, Irfan Hadžić i Edin Višća.

Nogometaši BiH prvi trening imat će danas u 18 sati u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje će trenirati i naredna dva dana. Utakmica protiv Lihtenštajna na rasporedu je 5. septembra na "Bilinom polju" u Zenici, a tri dana kasnije najbolji bh. nogometaši gostuju Armeniji u Jerevanu.

Tabela J-grupe kvalifikacija:

1. Italija 4 4 0 0 13:1 12
2. Finska 4 3 0 1 6:2 9
3. Armenija 4 2 0 2 7:6 6
4. Grčka 4 1 1 2 6:8 4
5. BiH 4 1 1 2 5:7 4
6. Lihtenštajn 4 0 0 4 0:13 0

Preostali susreti reprezentacije BiH:

5. septembra: BiH - Lihtenštajn
8. septembra: Armenija - BiH
12. oktobra:BiH - Finska
15. oktobra: Grčka - BiH
15. novembra: BiH - Italija
18. novembra: Lihtenštajn - BiH

Na evropsko prvenstvo plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz 10 grupa, dok će posljednja četiri predstavnika biti poznata nakon play-offa Lige nacija.

Evropsko prvenstvo će biti održano u Londonu, Minhenu, Rimu, Bakuu, Saint Petersburgu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Bilbau, Budimpešti, Glasgovu i Kopenhagenu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!