Sport     | 31.08.2019. 15:46 |

Tri člana AK Sloboda na atletskoj Balkanijadi u Bugarskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Nakon nastupa na Timskom prvenstvu Evrope prije dvije sedmice, atletska seniorska reprezenaticija Bosne i Hercegovine, većeras putuje na Prvenstvo Balkana koje će se 2. i. 3. septembra održati u bugarskom gradu Pravets.

U sastavu seniorske reprezentacije BiH tri člana Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd iz Tuzle - Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Adela Čomor.

Malkočević će nastupiti u disciplinama 400 m prepone i štafeti 4x400 m, Vejzović u disciplinama 100 m, 200 m i 4x100m, a Čomor u utrkama na 3.000  m stipl i 4x400 m.  Kao trener u sastavu atletske reprezentacije u Pravets putuje  Jasmin Gavranović koji je zadužen za sprint i preponsko trčanje.

Obzirom da je Malkočević prošle godine osvojio bronzanu medalju u utrci na 400 m prepone, te se iz Skoplja vratio sa osvojenim prvim mjestom na 400 m pr, u AK Sloboda očekuju da se i ove godine  s Balkanijade Mlakočević vrati sa jednom od medalja. Vejzoviću je ovo prvi seniorski nastup na Balkanskom prvenstvu, ali se nakon osvojenom drugog mjesta na Timskom prvenstvu Evrope, očekuje dobar plasman u sve tri discipline. Također i od  Adele Čomor, koja je na Timskom prvenstvu Evrope osvojila treće mjesto u utrci na 4x400 m i četvrto mjesto u utrci na 3.000 m stipl.  

Osim nastupa na Prvenstvu Balkana za seniore, već narednog vikenda u Sarajevu će  se prema kalendaru takmičenja Atletskog saveza BiH, održati Ekipno juniorsko prvenstvo, na kojem će AK “Sloboda-Tehnograd” nastupiti  u obje konkurencije, navodi se saopćenju AK Sloboda.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Hrvatska ostala bez organizacije Svjetskog prvenstva u krosu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana