Stranačke aktivnosti     | 31.08.2019. 13:08 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Partija demokratskog progresa će od danas djelovati opoziciono u Skupštini grada Doboj“, rekao je član Predsjedništva i odbornik PDP-a u dobojskom parlamentu Slobodan Vasiljević.

„Iako smo sa rukovodstvom grada i dijelom onih koji čine trenutnu skupštinsku većinu sarađivali, promijenjene političke okolnosti i drastične promjene u njihovom političkom djelovanju su nas opredijelile da budemo opozicija, što je i odluka Predsjedništva PDP-a“, istakao je Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je PDP na bazi svojih programskih rješenja dobio povjerenje građana, ali zbog djelovanja gradskih vlasti nije imao mogućnost da ih realizuj.

„Detaljno smo razradili plan stvaranja i infrastrukturalnog opremanje industrijske zone, koji bi na kraju bila podržana velikom investitorskom konferencijom. Takođe, naš pronatalitetni program od 14 mjera dobio je mjesto u budžetu, ali i nikada priliku za realizaciju“.

On je rekao da će u narednom periodu PDP u Doboju raditi na jačanju svoje infrastrukture i programskih rješenja.

„Svjestan sam činjenice da sam možda trenutno i jedini opozicionar u Skupštini grada Doboj, što nije nimalo jednostavna pozicija. Međutim, kao odbornik, uvijek sam dostupan građanima Doboja u cilju rješavanja njihovih problema, ali i kreiranju programskog djelovanja PDP-a na bazi toga. I kao opozicioni odbornik snažno ću se boriti da rješenja u interesu građana Doboja budu uvažena“, rekao je Vasiljević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'