Sport     | 30.08.2019. 18:55 |

Nogometašice BiH uvjerljive protiv Gruzije na startu kvalifikacija za EP

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 30. augusta (FENA) – Ženska nogometna reprezentacija porazila je danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici selekciju Gruzije rezultatom 7:1 (5:0) u okviru 1. kola kvalifikacijske grupe B za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

Već u 5. minuti bh. tim je u vodstvo od 1:0 dovela Dajana Spasojević, koju je uposlila Selma Kapetanović. Poslije slobodnog udarca u 10. minuti bh. tim je poveo s 2:0, a strijelac je ovog puta bila Melisa Hasanbegović koja je odbijenu loptu iz blizine pospremila u mrežu.

Milena Nikolić u 13. minuti povisila je na 3:0, a na 4:0 u 23. minuti Aida Hadžić. Nakon što je u 16- ercu gošći u 42. minuti srušena Milena Nikolić, dosuđen je penal za bh. tim koji je izvela Marija Aleksić.

Golmanica Tatia Gabunia je bila odbranila njen prvi udarac, ali je penal ponovljen, a Aleksić je iz drugog pokušaja bila uspješnija te povisila na 5:0. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena, ovog puta zbog igranja gostujuće igračice rukom u svom 16-ercu, domaće su nogometašice dobile novu priliku da iz penala povise vodstvo. Penal je ovog puta iskoristila Nikolić te povisila na 6:0. 

Sofija Krajšumović pogodila je u 80. minuti na 7:0, dok je jedini gol za gošće u sudijskom vremenu, 91. minuti, postigla Ana Cheminava za konačnih 7:1. Susret u Zenici posmatralo je oko 200 gledalaca.

U prvim mečevima u sklopu ove grupe B, Danska je jučer na svom terenu s 8:0 porazila Maltu, a Italija u gostima Izrael rezultatom 3:2. Tabela nakon 1. kola: Danska, BiH i Italija po 3, Izrael, Gruzija i Malta bez bodova.

Naredni susret BiH igra u utorak, 03. septembra, s početkom u 17.00 sati na Stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu. Gruzija će  u utorak ugostiti Italiju, a Izrael selekciju Danske. 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Košarkaši Crne Gore priželjkuju pobjedu u Tuzli

Odbojka - Seniorske reprezentacije BiH počinju nove cikluse kvalifikacija za EP 2023

Petev: Malo dajemo, a olako primamo golove

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo