Ekonomija     | 30.08.2019. 13:36 |

Vanredna sjednica Vlade TK - Više sredstava za održavanje i sanaciju putne mreže

FENA Saopćenje

 TUZLA, 30. augusta (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona (TK) na  danas održanoj vanrednoj sjednici dala je saglasnost na izmjene i dopune Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2019. godinu i Finansijskog plana Direkcije za period 01.01.-31.12.2019. godine sa okvirnim finansijskim planom za 2020. i 2021. godinu.

Analizirajući rad Direkcije u prethodnom periodu utvrđeno je da JU Direkcija ima potrebu za dodatnim finansijskim sredstvima za finansiranje radova redovnog održavanja, naročito nakon obilnih padavina i nevremena koje je zahvatilo ovaj Kanton u prethodnom periodu, a koje je značajno uticalo na nastanak odrona, udarnih rupa, zatvaranje kanala, propusta i šahtova.

Zbog tih potreba, predloženo je, i Vlada je dala saglasnost da se s pojedinih stavki u Planu rada za 2019. godinu, za koje je izvjesno da se u tekućoj godini neće moći realizovati, dio finansijskih sredstava upotrijebi za radove redovnog održavanja i sanacije stanja na mreži regionalnih puteva.

Naime, radi se o putnim pravcima i dionicama koje se, zbog prvenstveno problema imovinsko-pravne prirode, neće moći realizovati u toku tekuće godine.

S druge strane, sredstva koja bi ne realizacijom ovih projekata ostala neutrošena, će biti preusmjerena za realizaciju onih projekata i dionica koje su spremne za izvođenje radova.

U vezi s tim, a zbog velikih problema u rješavanju imovinsko-pravnih pitanja, nije moguća ni planirana sanacija dva klizišta, tako da se sredstva planirana za ove radove preusmjeravaju dijelom na redovno održavanje, a dijelom na finansiranje novih projekata, saopćeno je iz Pres-službe TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'