Stranačke aktivnosti     | 30.08.2019. 08:21 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

FENA Saopćenje

KO SDP HNK daje punu podršku zahtjevima doktora koji su očigledno shvatili da su prevareni od Premijera koji se u svakom javnom nastupu voli pohvaliti kako je pozlatio kanton od kad je došao.

Iako smo na Skupštini u raspravi vrlo jasno naglasili kako se radi o sporazumu koji nije finansijski osiguran, ipak smo vjerovali da na strani potpisnika imamo odgovorne ljude koji neće sebi dozvoliti da se politički poigraju i sa doktorima i sa pacijentima.

Vjerujemo da istrajavanje sindikata na poštivanju kolektivnog ugovora znači prije svega borbu da se zaustavi egzodus medicinskih radnika koji je na sceni već par godina i da građanima HNK sačuvaju pravo na zdravstvenu zaštitu.

Nažalost, danas smo svjedoci da je sirovo strančarenje vlasti kroz predizborno vrijeme u dijeljenju novca svojim tajkunima kroz namještene javne pozive, političke poticaje, grantove za obnove rostilja “pojelo” novac zdravstvenih radnika.

Sve je to “ukrašeno” tajnim odlukama za finansiranje podobnih medija koji su trebali po zadatku stvoriti sliku kako je od dolaska ove Vlade svima nama kuća od čokolade, a prozori od marmelade.

Naravno, opet ćemo u narednim danima čitati naručene marketing tekstove o najboljoj Vladi na svijetu koja nažalost po sve nas zajedno ima američki vozni park, a kojoj se djeca i dalje i griju na drva u školama, nastavnici nose od kuće krede u škole, predškolski odgoj su zaboravili kao da ne postoji, pacijenti nose Paracetamol u bolnicu, a policija treba u istim čizmama izdržati više godina.

Superhik Vlada je svojim neodgovornim ponašanjem milione maraka bacila niz vodu, a “slučajno” zaboravila kako ima potpisan ugovor u kojem je dužna finansirati svoje obaveze.

KO SDPBiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana