Sport

Kik boks - Pet finalista iz BIH na evropskom prvenstvu Gyor 2019

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Reprezentacija BiH u konkurenciji uzrasta djeca, kadeti  i juniori učestvuje na Prvenstvu Evrope za djecu, kadete i juniore Gyor 2019. koje se održava u Mađarskoj.

U finale evropskog prvenstva plasiralo se pet takmičara iz BiH.

U kategoriji -67 KG, diciplina low kick, Almin Hodžić, stariji junior (KBV“Flek Tom-Cat”Tuzla) boriće se za najsjajnije odličje protiv Italijana Alessandra Caputa.Prethodno je bio bolji od predstavnika Turske, Srbije i Rusije.

U kategoriji -48 KG, diciplina low kick, Adna Hodžić mlađa juniorka(KBS“Zino” Bihać) boriće se protiv reprezentativke Poljske Dominike Chylinske. Prethodno je bila bolja od Ruskinje.

U kategoriji + 70 KG, disciplina kicklight, Adna Behrem(KBS“Zino” Bihać) starija juniorka boriće se protiv reprezentativke Poljske  Julije Durkiewicz. Prethodno je pobijedila Mađaricu i Turkinju.

U kategoriji -89 KG, diciplina kicklight, Amar Jusupović, stariji junior(KBV Đerzelez Kiseljak) boriće se protiv reprezentativca Mađarske Bencea Holczmullera. Prethodno je pobijedio predstavnika Turske.

U kategoriji -42 KG, disciplina point fight, starija kadetkinja Lamija Hamulić (KBS“TIGAR”Cazin) boriće se protiv reprezentativke Bugarske Monike Petkove. Prethodno je bila bolja od Italijanke i Slovenke.

Na takmičenju je prijavljen ukupno 1.991 takmičar iz 39 država članica WAKO organizacije raspoređenih u 255 uzrasno/težinskih kategorija.

-Reprezentacija BiH nastupila je sa 36 takmičara i pored ovih pet finalista očekujemo da ćemo sa završetkom prvenstva imati ukupno oko 14 medalja- izjavio je generalni sekretar Kik boks saveza Bosne i Hercegovine, Muhamed Šabanović.

(FENA) B.D.