Servisne informacije     | 29.08.2019. 07:42 |

BIHAMK - Na putevima u BiH pojačana frekvencija vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - U jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila pojačana je na putevima u BiH, posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama poziva se na opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica u toku su radovi na mostu kod restorana „Bagrem“, kao i u noćnim satima radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Na oba lokaliteta saobraća se usporeno, jednom trakom.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 3 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'