Bosna i Hercegovina     | 28.08.2019. 13:34 |

Crnadak na neformalnom sastanku Vijeća za vanjske poslove EU u Helsinkiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će na poziv potpredsjednice Europske komisije i visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini i ministra vanjskih poslova Finske Pekka Haavistoa, sudjelovati na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije (Gymnich) koji će biti održan od 29. i 30. kolovoza 2019. godine u Helsinkiju, pod finskim predsjedanjem EU. 

Ministar Crnadak će tijekom radnog ručka razgovarati i razmijeniti mišljenja s ministrima vanjskih poslova EU, zapadnog Balkana i Turske o zaštiti i poštivanju ljudskih prava, demokratizaciji i vladavini prava, kao prioritetima finskog predsjedavanja EU, te o drugim aktualnim temama koja se tiču regije zapadnog Balkana. 

Predviđeno je da će na marginama sastanka u Helsinkiju ministar Crnadak održati bilateralni sastanak sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova i trgovine Irske Simonom Coveneyom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo