Sport     | 28.08.2019. 12:41 |

Mladi rukometaši iz šest zemalja na turniru "Više od igre" u Sarajevu

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Sportsko Udruženje "Spiritus" od 30. augusta do 1. septembra u dvoranama "Ramiz Salčin" na Mojmilu i "Sabit Hadžić" na Ilidži organizira Četvrti međunarodni rukometni turnir za dječake "Više od igre". 

Turnir će za razliku od prethodnih godina, zbog velikog interesovanja klubova, biti organiziran u dvije kategorije i to U15 – godišta 2004. i 2005. te U17 – godišta 2002. i 2003.

Na turniru će prvi put igrati 16 timova sa više od 320 mladih rukometaša iz šest država regiona - Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. 

Učesnici turnira su Pick Szeged (Mađarska), Crvena zvezda (Srbija), Dobova i Dol TKI (Slovenija), Metalurg (Makedonija), RK Balić-Metličić i Zamet (Hrvatska) te iz BiH - Krivaja, Borac i Izviđač i selekcija Grada Sarajeva sa igračima koji nastupaju u kantonalnoj rukometnoj ligi. 

Organiziranje turnira ima za cilj da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva. 

Udruženja "Spiritus" poziva je sve ljubitelje rukometa da prisustvuju rukometnom spektaklu koji iz godine u godinu poprima sve veći značaj u regionu.

Otvorenje turnira i prve utakmice su planirane za petak, 30. augusta od 13.00 sati u dvorani "Sabit Hadžić" na Ilidži, a ulaz na turnir je besplatan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana