Najave     | 28.08.2019. 07:46 |

Danas ceremonija zatvaranja "Access kampa 2019" u Velikom Čajnom kod Visokog

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Medresa Osman ef. Redžović iz Velikog Čajna kod Visokog domaćin je šestodnevnog interetničkog Access kampa za polaznike Access programa koji se održava u periodu od 23. do 28. augusta 2019. godine.

Kamp organizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Ovogodišnji kamp je okupio 80 polaznika Access programa iz pet škola iz četiti grada - Medresa Osman ef. Redžović iz Velikog Čajna, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Behram-begove medresa iz Tuzle, Mješovita srednja škole iz Busovače i Srednja škola Busovača iz Busovače.

Osim prilike da usavršavaju govorni i pisani engleski jezik kroz časove organizovane u američkom stilu, polaznici Access kampa uče o kulturi, običajima i narodima Sjedinjenih Američkih Država, međusobno upoznaju i druže, stvaraju nova prijateljstva i razvijaju neophodne akademske i praktične vještine, ali i upoznaju zajedničko kulturno i historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine tokom planiranih izleta i posjeta. Osim toga, na kampu se realiziraju kulturno-zabavne i sportske aktivnosti koje učenicima omogućavaju da se bolje upoznaju i druže kroz međusobno takmičenje i saradnju. Kamp je interetničke prirode jer na kampu učestvuju učenici bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Access kamp se zatvara prigodnom svečanošću koja će se održati u srijedu, 28. augusta, s početkom u 12.00  sati, u amfiteatru Medrese Osman ef. Redžović u Velikom Čajnu.

Svečanosti zatvaranja kampa će prisustvovati i skupu se obratiti Holly Zardus, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Mirza Ganić, premijer ZDK, Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te drugi ugledni gosti.

Izjave za medije planirane su u 11.50 sati, saopćili su organizatori.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kavazović i saudijski ministar hadža i umre Al-Rabiah razgovarali o organizaciji hadža

Na današnji dan je oslobođena Mekka, Fethu-Mekke - Dan povratka u Mekku

Reis Kavazović: Politika se služi islamofobijom kako bi pridobila glasove 

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom