Bosna i Hercegovina     | 27.08.2019. 12:09 |

Vlada TK-Dogovorene aktivnosti na izgradnji Roditeljske kuće u krugu UKC-a Tuzla

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Vlada TK je prihvatila Informaciju o izgradnji Roditeljske kuće u krugu Klinike za dječje bolesti UKC Tuzla, kao i tekst Prijedloga Predugovora o osnivanju prava građenja između Vlade TK kao nosioca prava raspolaganja, UKC Tuzla kao nosioca prava korištenja i Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka kao budućeg nosioca prava građenja.

Premijer Tuzlanskog kantona je ovlašten da u ime Vlade potpiše Predugovor o osnivanju prava građenja sa JZU UKC Tuzla i Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka Sarajevo.

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i UKC Tuzla su zaduženi za pripremu materijala za sjednice Vlade TK i Skupštine TK.

 

Vlada Tuzlanskog kantona je stava da je realizacija ovog projekta od velikog značaja obzirom na primjetan trend povećanja broja djece koja boluju od malignih oboljenja, činjenicu da je postupak liječenja te grupe pacijenata dugotrajan, težak i kompliciran, te da je sam postupak često preskup za mogućnosti porodica oboljele djece.

Izgradnjom Roditeljske kuće bili bi smanjeni troškovi porodicama oboljele djece, te omogućen boravak oboljele djece sa njihovim porodicama, što sigurno ima veliki značaj obzirom o kojoj kategoriji pacijenata se radi, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Direktor UKC-a Tuzla pozvao visokog predstavnika da izmijeni Zakon o javnim nabavkama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'