Stranačke aktivnosti     | 26.08.2019. 13:27 |

Priopćenje HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Predsjedništvo HDZ-a BiH: Bosna i Hercegovina žurno treba novu vlast

 

Predsjedništvo HDZ-a BiH na današnjoj održanoj raspravljalo je o nizu aktualno političkih tema. Zaključak je kako BiH žurno treba novu vlast kako bi se otklonile sve prepreke za nastavak euroatlanskog puta koji mora biti jedan od prioriteta.

Prvi korak treba biti formiranje novog Vijeća ministara BiH, a stranke izborni pobjednici na principima dogovora nastaviti razgovore oko formiranja vlasti i na svim razinama, zaključeno je.

Predsjedništvo HDZ-a BiH poziva na odgovornost sve da sukladno rokovima koje su SDA, SNSD i HDZ BiH dogovorili i implementiraju sporazum. Nakon toga nužno je pristupiti rješavanju pitanje izmjena Izbornog zakona i provedbi svih presuda europskih i domaćih sudova.

Svakim daljnjim odlaganjem ili otvaranjem novih problema BiH ulazi u dublju krizu koja se ne smije dopustiti. Svi dužnosnici HDZ-a BiH nastavit će se zalagati za dogovor, kompromis i rješavanje otvorenih pitanja putem dijaloga izbornih pobjednika, jer samo tako možemo riješiti nesporazume i odgovoriti izazovima, zaključak je Predsjedništva HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo je i o situaciji u Aluminiju Mostar s naglaskom na procese koji su se dogodili nakon 10. srpnja kako bi se umanjile negativne posljedice zbog privremenog gašenja proizvodnje ovog za BiH važnog poduzeća.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dr. Dragan Čović aktivno je sudjelovao na 6 sastanaka Kriznog stožera kao predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zalaganjem u Kriznom stožeru preuzeta je briga o svim uposlenicima i moguća obnova proizvodnje u tržišnim uvjetima.

Krizni stožer kroz 6 svojih zasjedanja, osigurao je otpremnine za preliminarno 500 uposlenika koji se mogu isplatiti ovaj tjedan, predvidio je u prvoj fazi ostanak oko 380 uposlenika u pripremi moguće proizvodnje, uveo je potencijalnog partnera za dubinsku analizu tvrtke sa željom potpunog pokretanja proizvodnje te je ispregovarao proces uvezivanja staža kontinuirano za sve uposlenike s Vladom FBiH.

Svi zadaci koji su inicijalno bili postavljeni pred Krizni stožer uspješno su riješeni, te Krizni stožer prelazi u fazu mirovanja i služi Nadzornom odboru i Upravi za logističku potporu kako bi se do kraja godine učinilo sve na otpočinjanju procesa proizvodnje. Uprava i menadžment Aluminija sada trebaju nastaviti djelovati u punom kapacitetu u svim daljnjim procesima.

HDZ BiH najoštrije osuđuje politizaciju i manipuliranje činjenicama koje su se iznosile u javnost u vremenu dok je Krizni stožer činio sve kako bi Aluminij pokrenuo.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve nadležne i pravosudne institucije u BiH na poduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti, kako bi se ispitale i utvrdile eventualne odgovornosti za nezakonite propuste svih koji su svojim djelovanjem doveli Aluminij do duga većeg od 400 milijuna KM i na koncu do privremenog gašenja.

Predstavljena je i nova komunikacijska strategija HDZ-a BiH čija će provedba biti obavezna za sve stranačke dužnosnike.

HDZ BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!