Bosna i Hercegovina     | 26.08.2019. 12:53 |

Grad Bihać podržao organizacije iz oblasti civilnog društva, mladih i kulture

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 26. augusta (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potpisao je danas ugovore s predstavnicima organizacija iz oblasti civilnog društva, mladih i kulture o dodjeli novčane podrške projektima u okviru Javnog poziva kojeg je raspisala Gradska uprava.

"Riječ je o izuzetno značajnim projektima za naš grad, koje mi iz vlasti niti možemo, niti znamo organizirati i zato smo za ovu svrhu i izdvojili 60.000 KM. Ponosan sam i na činjenicu da sve radimo transparentno, te da svi imaju priliku javiti se na naš Javni poziv", rekao je gradonačelnik Fazlić.

Financijsku podršku su dobile brojne gradske  organizacije i udruženja, među kojima je i Udruženje "Feniks" za projekat "Dani ulične košarke i sporta".

"Sedmu godinu zaredom organiziramo turnir u uličnoj košarci za mlade košarkaše, djevojke i seniore. Već smo dostigli međunarodni nivo, s obzirom da smo ove godine imali ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i cijele BiH. Brojnim popratnim dešavanjima se trudimo da to zaista bude sportski praznik u gradu na Uni, pa je suvišno i govoriti o značaju podrške Gradske uprave", riječi su Željka Juričića iz Udruženja "Feniks".

Podržan je i projekat "Kriteriji održivog poslovanja" Turističkog klastera "Una - Sana".

"Nastojat ćemo izbaciti iz upotrebe jednokratnu plastiku i promovirati biciklizam kao zdravi način života i transporta, te javni prijevoz. Želimo sačuvati naše prirodno okruženje, pa smo se javili i na ovaj Javni poziv", istakla je Elvira Fileković iz Turističkog klastera "Una - Sana".

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Potpisani ugovori za realizaciju 90 projekata na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo