Servisne informacije     | 26.08.2019. 08:47 |

U Bosni jutros umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. augusta (FENA) - U Bosni jutros je umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 10 stepeni, Bjelašnica i Ivan-sedlo 13, Bugojno i Sarajevo 14, Drvar, Jajce i Livno 15, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Grude 17, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 18, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 19, Brčko 20, Mostar 21, Trebinje 24 i Neum 25. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni danas se očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini bit će sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine će biti na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. 

Puhat će vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu danas će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanje oblačnosti. Poslijepodne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo