Bosna i Hercegovina     | 25.08.2019. 13:27 |

Dodik: Ne znam šta da očekujem u utorak

FENA Dušica Stanojević

MANJAČA, 25.augusta (FENA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio da će prisustvovati vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, koja je na njegov zahtjev zakazana za utorak, 27. augusta, sa samo jednom tačkom - imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali da ne zna šta se može očekivati.

Tvrdi da, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, to više neće biti saga, nego farsa.

On je novinarima u Stričića na Manjači ponovio da je sjednica Predsjedništva BiH zakazana zato što su prethodno, u skladu sa zakonom, izvršene provjere Zorana Tegeletije u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) te rečeno da nema nikakvih smetnji da bude kandidovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Dodik je, zajedno s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom, prisustvovao Kočićevom zboru na Manjači, ustvrdivši da ponovo čita knjige tog pisca i da „uviđa da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila, već samo ličnosti“.

Ustvrdio je da "niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije"...

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo