Kultura     | 23.08.2019. 20:38 |

'Tri pisma iz Sarajeva' sutra u Skenderiji, u prodaji dodatnih 200 ulaznica

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) – Koncert Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva" sutra će biti održan u dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija, s početkom u 20.30. sati. Prvobitno koncert je trebao biti održan na Bijeloj tabiji, ali zbog nepovoljne vremenske prognoze promijenjena je lokacija.  

Radi većeg kapaciteta dvorane, koja je ranije bila najavljivana kao altertnativna lokacija, sutra će biti pušteno u prodaju dodatnih više od 200 ulaznica.

Potvrdio je to Feni glavni producent koncerta Faruk Drina navodeći da simfonijski orkestar broji više od 60 članova koji ima veoma skupe instrumente i to upravo nedozvoljava da na vlažnom vremenu bude održan koncert.

- Za sutra u vrijeme održavanja koncerta, koji će početi u 20.30 sati, najavili su olujno nevrijeme praćeno grmljavinom tako da ne smijemo reskirati. Publika će zahvaljujući rezervnoj opremi uživati u ambijentu dvorane "Mirza Delibašić", koji će biti organiziran onako kako je planiran raspored na Bijeloj tabiji – rekao je Drina.

Podsjetio je da se na uređenju prostora Bijele tabije radilo prethodna četiri mjeseca i da je uloženo dosta novca od sponzora.

Na koncertu uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije sa horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost je izvorna grupa "Sifet & Mehmed" iz Živinica.

Nakon premijernog izvođenja, koncert "Tri pisma iz Sarajeva" izvođen je u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom svijeta - Londonu, Pragu, Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Chile, Meksiko Siti, San Francisku, Moskvi, Minsku, Kišenjevu, Sidneju, Istambulu, Madridu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Skoplju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ramazan u Mostaru: U Kulturnom centru Mostar-Sjever održan predramazanski koncert

Održan koncert kamerne muzike posvećen 150. obljetnici rođenja Schönberga i Hahna

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!