Stranačke aktivnosti     | 23.08.2019. 13:52 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne:23.08.2019.g

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač u intervju za Radio-televiziju Herceg-Bosne iz Mostara izjavio je, da se zalaže za preustroj BiH u tri regije po uzoru na Belgiju kako bi Hrvati mogli ostvariti svoju jednakopravnost s Bošnjacima i Srbima, a što je sa ostalima. Gospodin Kovač je također izjavio da se Hrvatska ne miješa u unutarnje stvari u BiH te u isto vrijeme izjavljuje kako osobno snažno zagovara preustroj BiH i njeno približavanje prema euroatlantskim integracijama po modelu Belgije. Što je ovakvo snažno zalaganje ako nije miješanje u unutarnje stvari BiH.

HS BiH snažno osuđuje ovako snažno zagovaranje i miješanje Predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora u unutarnje stvari koje se tiču isključivo onih koji u ovoj zemlji žive. Znamo dobro da su sljedeće godine unutarstranački izbori a ovakve izjave gospodina Kovača su podilaženje dijelu javnosti u BiH gdje su Hrvati u većini a koji bi mu mogli omogućiti da izbije na čelnu poziciju HDZ-a RH. Nameće se pitanje da li će istu izjavu gospodin Kovač ponoviti u Središnjoj Bosni, Posavini ili RS gdje su Hrvati u manjini te tražimo da pojasni kako će oni ostvariti svoju jednakopravnost.

Očigledno je da je i nastup g.Kovača u javnosti isti kao i nekih drugih političara u R.Hrvatskoj, koji pod navodnom zabrinutošću za Hrvate u BiH, zapravo vrše svoju promociju i traže podrušku u BiH, da bi tu poziciju ostvarili u R.Hrvatskoj.


Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana