Ekonomija     | 23.08.2019. 13:46 |

Srednjobosanske šumarije bogatije za četrnaest novih transportnih vozila

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 23.augusta (FENA) - U Bugojnu je izvršena primopredaja četrnaest novih transportnih vozila za potrebe šumarija, koje djeluju u sastavu ŠPD "Srednjobosanske šume“.

Ovim je nastavljena modernizacija voznog parka i mehanizacije, koja je u tom preduzeću uspješno startala prije nekoliko godina.

Radi se o kombi-vozilima koja će u velikoj mjeri doprinijeti većoj sigurnosti u transportu i kvaliteti rada svih uposlenih, a posebno onih na poslu u udaljenim šumskim područjima.

- Vrijednost projekta je oko 600.000 KM, a nabavkom ovih vozila skoro da smo u potpunosti izbacili stare kombije iz upotrebe. Sada imamo respektabilan, moderan i u ovom momentu vodeći vozni park, kada su u pitanju javna preduzeća na prostoru SBK-a, pa i Bosne i Hercegovine - kazao je direktor ŠPD "Srednjobosanske šume“ Vildan Hajić.

Dodaje kako će uprava na čijem je čelu u narednim mjesecima realizirati još neke, veoma važne poslovne poteze, te da će se raditi na unapređenju saradnje s općinama.

-U proceduri je javna nabavka za kompleks 'Šumarije' u Novom Travniku, a do kraja godine određene aktivnosti planiramo u Dobretićima i Travniku. Kroz povećanje naknada, ići ćemo ka tome da lokalne zajednice imaju veću korist od postojanja jednog ovakvog, savremenog i modernog šumsko-privrednog društva - naglasio je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srednjobosanske šumarije bogatije za 150 radnika

Teške građevinske mašine prvi put u Srednjobosanskim šumarijama

Srednjobosanske šume završile obnovu voznog parka i mehanizacije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana