Sport     | 23.08.2019. 12:11 |

Djeca iz zeničkih vrtića sudjeluju u projektu 'Danska škola fudbala'

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 23. augusta (FENA) – Dvadeset i prvo izdanje "Open Fun Football Schools", odnosno popularne manifestacije "Danska škola fudbala", ove će godine na B terenu Stadiona “Kamberovića polje” u Zenici biti održana od 26. do 30. augusta.

Tehnički organizatori kampa su Udruženje profesora sporta i tjelesnog odgoja Grada Zenice, Sportska škola Winner i JU za održavanje sportskih objekata Zenica, a novina je da će, pored fudbalskih klubova i osnovaca, učesnici biti i djeca iz zeničkih vrtića.

Ukupno se očekuje učešće 200 djevojčica i dječaka, s kojima će raditi 15 trenera, koji su nedavno sudjelovali na pripremnom seminaru u hrvatskom gradu Čakovcu za FIFA-a licencu za rad s djecom.

-U projektu će učestvovati i djeca Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Grada, kao i privatne predškolske ustanove 'Abakus', 'Tratinčica' i 'Bambi' - najavio je na današnjoj pres-konferenciji Sanjin Aldobašić, jedan od organizatora manifestacije, koji je napomenuo kako je cilj da se djeca zabave kroz učenje osnovnih fudbalskih elementa i vještina.

Manifestaciju podržava Gradska uprava, a svi treneri su članovi zeničkih klubova: Sporting, ZSK, Fortuna i Tempo sport.

U radu kampa sudjelovat će i ragbi treneri Ragbi kluba Čelik, koji će raditi s mališanima omladinskih selekcija svog kluba. Za učesnike su pripremljene poklon majice, a za klubove i vrtiće fudbalske lopte.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!