Stranačke aktivnosti     | 23.08.2019. 10:48 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Objava Damira Nikšića da će ga Fortina vlada «uključiti kao ravnopravnog partnera u formiranje uprave jednog broja javnih preduzeća i institucija», još jedan je dokaz da ova Vlada nije ono za što se izdaje, već skupina bez ikakvih kriterija.

Damir Nikšić je nizom svojih postupaka dokazao da nije dostojan funkcije na kojoj se našao, zbog čega je na koncu i isključen iz SDP-a. Podsjećamo da je on gnusnim, uličarskim rječnikom vrijeđao i ponižavao ljude, što je potpuno neprimjereno jednom zastupniku, kao i da je vrijeđao borce Armije Republike BiH, te građane Tuzle i Zenice, izražavajući neviđeni nivo šovinizma i ksenofobije.

Damir Nikšić je pokazao da nije u stanju kontrolisati sebe i svoje postupke, što vrlo jasno ukazuje da ne bi  smio dobiti priliku  da kontroliše ni važne institucije i javna preduzeća, jer njegovo divljanje može nanijeti ogromnu štetu tim institucijama i preduzećima.

Činjenica da je Fortina vlada spremna takvoj jednoj ličnosti  dati udio u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i institucija KS, pokazuje da Forto i njegovi politički nalogodavci nemaju ni minimuma moralnih ograničenja i osjećaja odgovornosti prema zakonu i građanima. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana