Sport     | 22.08.2019. 14:33 |

MRK Goražde se priprema za novu prvenstvenu sezonu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. augusta (FENA) - Muški rukometni klub (MRK) Goražde počeo je pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu u Premijer ligi BiH.

Po riječima predsjednika kluba Damira Marevca, iako je MRK Goražde zbog finansijskih problema bio pred gašenjem, rukometaši su se okupili i zvanično počeli s pripremama.

Nova uprava kluba uspjela je uz pomoć kantonalnih vlasti osigurati dio novca za isplatu jednog dijela dugovanja igračima, kako se klub ne bi ugasio.

- Mislili smo da će biti kraj ali zahvaljujući i nekim ljudima u Vladi BPK, osigurana su određena sredstva koja smo podijelili igračima u vidu dvije plate i oni su prešli preko nekih svojih principa pa su došli da krenemo sa pripremama. Nadamo se da će biti još bolje ubuduće - ističe Marevac.

Naglašava da je i dalje prioritet isplata dugovanja igračima i trenerima ali da je klub opterećen i drugim finansijskim obavezama.

-Imamo ljekarske koje moramo raditi, pripreme za turnir u septembru, kotizacije. Od ove godine RS BiH uveo je obavezu da treneri moraju biti licencirani a i te licence koštaju. Nadamo se da će nadležni organi vlasti ali i privrednici, pomoći upravi da se riješe nagomilani problemi i spasi klub sa dugogodišnjom tradicijom. Svi koji žele pomoći MRK Goražde mogu to učiniti i kupovinom godišnje ulaznice za utakmice ovog kluba koja košta 50 KM - kaže Marevac.

Napominje da su, što se tiče igračkog kadra, u pauzi dva igrača napustila klub, a neki će ponovo zaigrati u dresu MRK Goražde.

- Naš Harun Djana je otišao u Slobodu i golman naš tražio je ispisnicu takođe se priključio tom timu. Mislim da nikog ne treba spriječavati ako želi da negdje ide. Došao nam je Marić iako povrijeđen, Pilav, Delić, obavit ćemo i razgovor sa Bukvom da vidimo šta ćemo dalje. Uglavnom kostur ekipe je ostao. To su naši domaći momci, imamo solidnu ekipu. Ne obećavam nešto ali mislim da možemo biti sredina tabele - smatra predsjednik MRK Goražde.

Tarik Žiga jedan od igrača MRK Goražde takođe je optimista.

-Spremat ćemo se, dva puta dnevno ćemo raditi, ujutro na stadionu, uveče u dvorani. Imamo mjesec dana da se spremimo za turnir 'Mirsad Hurić' koji će se održati u septembru - kazao je Žiga.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'