Sport     | 22.08.2019. 08:03 |

Zatvorene 23. sportske igre mladih u Splitu

FENA Agencije

SPLIT, 22. kolovoza (FENA) - Sportske igre mladih, 23. po redu, na kojima je ove godine sudjelovalo više od 200 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zatvorene su u srijedu navečer na splitskoj Rivi.

Igre je zatvorio hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuvši pritom da su one važne ne samo za mlade nego i za institucije, a posebice za policiju koja se kroz svoje edukativne programe želi približiti mladoj populaciji te je ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pokrenulo akciju "Budi navijač, a ne razbijač".

"Taj je program posvećen učenju kako biti dobar navijač. Svi znamo, iako to nije lako, kako se postaje dobar sportaš, ali da bi bio dobar navijač - to se treba učiti", kazao je  Božinović. Dodao je kako se mlade treba učiti vrijednostima po kojima "navijaš za svoj klub ali poštuješ i onog drugog tko ti je suparnik".

"Nema mjesta vandalizmu, huliganizmu i nasilju na terenima, cilj nam je da odlazak na terene bude praznik za one koji igraju ali još više za one koji gledaju", objasnio je  Božinović, prenosi Hina.

Predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić rekao je kako je tijekom višemjesečnog trajanja ovih igara u njih u Hrvatskoj, Srbiji i BIH u 175 gradova bilo uključeno 202.000 učenika. Najavio je kako će se sljedeće godine u sportske igre mladih vjerojatno uključiti Mađarska i Makedonija.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ubojica mladog Splićanina ozlijeđen u zatvoru

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Počeli radovi na izgradnji tunela Kozjak i novog ulaza u Split

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo