Ekonomija     | 21.08.2019. 22:17 |

Sarajevska pivara proslavila 155 godina postojanja

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Sarajevska pivara d.d. organizirala je večeras u Sarajevu proslavu u povodu 155 godina postojanja, a poručeno je da je godišnjica značajna za cijelu državu, jer osnivanje predstavlja početak industrijalizacije u BiH.

Podsjetili su da je pivara najstarija fabrika u Bosni i Hercegovini, te da od osnivanja nije prestajala s radom.

- U Pivari su radile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nikada nije prestajala s proizvodnjom. Sarajevska pivara je stoljeće i po prisutna u svakom segmentu razvoja BiH, privrednom, kulturnom i društvenom, i ponosni smo da i danas, kroz podršku različitim projektima i institucijama, doprinosimo razvoju naše zemlje - rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer.

U okviru obilježavanja godišnjice predstavljena je i kampanja ''Priče s našeg izvora'' koju čini serijal priča o različitim događajima u historiji Bosne i Hercegovine, a koji su na različite načine povezani sa Sarajevskom pivarom.

Naveli su da Sarajevska pivara tokom ove godine podržava 200 društveno odgovornih, kulturnih i sportskih projekata, a da je na tržište plasirala dva nova proizvodna brenda ''Lejla voda ljubavi'', te novu liniju bezalkoholnih sokova ''Joys''.

Proslavi su prisustvovali mnogobrojni poslovni partneri Sarajevske pivare, zvanice iz javnog života i predstavnici medijskih kuća u BiH.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti