Regija     | 21.08.2019. 16:49 |

Onečišćenje mora fekalnim vodama na plaži hotela u Vela Luci

FENA Agencije

DUBROVNIK, 21. kolovoza (FENA) - Na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci na otoku Korčuli, došlo je do iznenadnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla, ne preporučuje se kupanje, a uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županija.

Županijski Zavod za javno zdravstvo je po dojavi o iznenadnom onečišćenju mora jučer proveo uzorkovanje mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci.  Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli, piše Hina. 

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, navodi se u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županija.

S obzirom da uzorci mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, dodaje se.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo