Bosna i Hercegovina     | 21.08.2019. 12:16 |

Višković: Građani očekuju rješavanje životnih i ekonomskih pitanja

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 21.augusta (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije, ambasador Lars-Gunnar Wigemark saglasili su se da je formiranje Vijeća ministara BiH i vlasti u Federaciji BiH, preduslov daljeg kretanja na evropskom putu.

Tokom sastanka u Banjoj Luci ukazali su da je potrebno, što je prije moguće, formirati Vijeće ministara BiH i vlast u Federaciji BiH.

Višković je istakao da neformiranje vlasti na nivou BiH i u Federaciji BiH, jedanaest mjeseci nakon izbora, onemogućava rješavanje mnogih životnih i ekonomskih pitanja, koje građani očekuju od svojih izabranih predstavnika vlasti, saopćeno je iz entitetske vlade.

Entitetski premijer je zahvalio šefu Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnom predstavniku Evropske unije na saradnji, istakavši da je RS imala iskrenog sagovornika, koji je, kako je navedeno u saopćenju, razumio probleme i ustavno uređenje BiH i koji je predano radio na njenom evropskom putu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu