Stranačke aktivnosti     | 21.08.2019. 09:35 |

Saopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDA HNK

FENA Saopćenje

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Edin Mušić sa saradnicima i načelnikom Općine Istočni Mostar Božom Sjeranom danas su u pratnji Halida Spiljaka vodnika Inžinjerskog bataljona Oružanih snaga BiH posjetili radove koji se izvode na rekonstrukciji regionalnog puta Zijemlje – Rujište, koji se prostire na području Grada Mostara i Općine Istočni Mostar u dužini od 5,6 kilometara.

Ovaj nekada lokalni put koji je bio značajno devastiran, dovršetkom radova dobiti će sve karakteristike regionalnog puta. Edin Mušić i načelnik Sjeran upoznali su sa dinamikom i kvalitetom radova koje izvode pripadnici Inžinjeriskog bataljona Oružanih snaga BiH. Mušić i Sjeran čestitali su pripadnicima Inžinjeriskog bataljona Oružanih snaga BiH na do sada izvedenim radovima, navodeći da je ovo veliki poduhvat, jer su radili u jako teškim uslovima uz visoke temperature.

„Završetkom predviđene rekonstrukcije puta, ovaj svojvrsni kružni prsten faktički će saobraćano uvezati Blagaj-Mostar- Rujišta-Istočni Mostar i Nevesinje i bez sumnje će imati veliki značaj. Pored infrastukture koja je bila znatno zapuštena u ovoj zoni, ovaj put će povezivati ljude na širem području. Za lokolano stanovništvo ova dionica ima nemjerljiv značaj, jer je za njih jedin put kojim se mogu služiti. Našim kontinuiranim praćenjem dinamike radova i dolascima na teren iskazano je zanimanje, ali i značajna podrška za rekonstrukciju puta istakao je Mušić.

Radovi koji su započeli 24. jula ove godine izvoditi će se 34 radna dana. Halid Spiljak koji je ispred Inžinjeriskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH komandir gradilišta, očekuje ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, kako će radovi biti završeni u predviđenom roku do 10. septembra 2019. godine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana