Sport     | 20.08.2019. 19:01 |

Bjelica: Ovo je velika šansa da pokažemo kako zaslužujemo Ligu prvaka

FENA Agencije

ZAGREB, 20. kolovoza (FENA) - Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka - izjavio je u utorak trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči prvog dvoboja doigravanja za Ligu prvaka u kojem će njegova momčad u srijedu od 21 sat na Maksimiru biti domaćin norveškom prvaku Rosenborgu, piše Hina.

-Spremni smo za dvije jako teške utakmice. Želimo sutra pobijediti, dat ćemo sve do sebe da razveselimo navijače i da darujemo pobjedu našem treneru za rođendan - najavio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Šefu Dinamove svlačionice za svoj 48. rođendan nije imao posebnih želja.

-Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja - rekao je Bjelica.

Kad je zdravlje u pitanju, Dinamov trener na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

-Svi na dispoziciji, osim Andrića i Muharamija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već sutra biti u sastavu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno- rekao je Dinamov trener.

Bjelica o suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka govori s puno poštovanja.   

-Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvarosa - rekao je Bjelica i usporedio Rosenborg s prvakom Mađarske.

-Rosenborg je puno iskusniji u ovakvom tipu utakmica, a i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 koji prelazi u 4-5-1. Jako se dobro brane. Istaknuo bih i da je Soderlund za dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros- istaknuo je Bjelica.

Prije godinu dana Dinamo je zapeo na posljednjem koraku prema Ligi prvaka porazom od švicarskog Young Boysa, ali je 'prezimljavanjem' u Europskoj ligi stekao dragocjeno iskustvo. 

-Sigurno da smo bolja momčad, godinu dana smo skupa, dobro smo se upoznali. Sigurno da želimo stepenicu više i potrudit ćemo se da to napravimo- izjavio je Arijan Ademi.

Trener Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.

-Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti-smatra.

Ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi u srijedu trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.

Ulaznice se odlično proodaju i Dinamov trener vjeruje da će i navijačka pomoć odigrati ulogu.

-U svim utakmicama su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti. Naše je da im priredimo zadovoljstvo, nadam se pobjedom - zaključio je Bjelica.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'