Sport     | 19.08.2019. 13:53 |

Vedad Karić pobjednik državnog MTB biciklističkog šampionata u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 19. augusta (FENA) - Vedad Karić iz Biciklističkog kluba "Rotacija - SPIN" pobjednik je sedmog uspona na Plješevicu, odnosno utrke MTB državnog šampionata u Bihaću.

S vremenom od 41 minute i 52 sekunde član zeničkog kluba tirjumfovao je u Ellite kategoriji, ali i zaslužio naslov ukupnog pobjednika biciklističkog šampionata u gradu na Uni.

Drugo mjesto osvojio je Vladimir Trbić iz Banja Luke, dok je trećeplasirani bio Isak Muslić iz Brdsko - biciklističkog kluba "Daj krug" Bihać. Najuspješnijii u juniorskoj kategoriji bio je Siniša Lukić iz prijedorske Kozare, dok je Bišćanin Amar Muslić bio neuhvatljiv za kadetsku konkurenciju. Najbolje vrijeme kod dama imala je Amina Gogić iz Kladnja.

- Ovo je bilo otvoreno prvenstvo, tako da smo imali goste i iz Republike Hrvatske. Osim dobre organizacije, izuzetnog broja učesnika i lijepog vremena, ove smo godine obezbijedili i novinu elektronskog mjerenja vremena. Bosanskohercegovački vozači su još jednom pokazali zavidnu spremnost i kvalitetu, a mi smo posebno ponosni na rezultate biciklista iz Bihaća" - rekao je Adnan Mekić iz Brdsko-biciklističkog kluba "Daj krug", kojem je i ove godine povjerena organizacija prvenstva.

Partneri u organizaciji ovogodišnjeg uspona na Plješevicu bili su i članovi Biciklističkog kluba "Bihać", a šampionskoj utrci ponovo je prethodila revijalna biciklistička utrka najmlađih stanovnika Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovirala cikloturističke potencijale grada Stoca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo