Kultura     | 17.08.2019. 17:32 |

Treće dopunjeno izdanje vodiča Adisa Tanovića za bolje upoznavanje Sarajeva

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Treće dopunjeno izdanje turističkog vodiča kroz Sarajevo autora Adisa Tanović promovirano je danas u Gazi Husrev-begovom hanikahu, a u organizaciji Udruženja K.U.N.S. iz Sarajeva postavljena je prigodna izložba obrađenih fotografija na platnu.

Autor Adis Tanović kaže za Fenu da je i to izdanje dvojezično (bosansko-engleski), a dopunjeno je tekstovima o ponudi određenih muzeja, objektima kulturno-historijskog naslijeđa i nacionalnim spomenicima u Sarajevu.

- Tako ih želimo približiti gostima, omogućiti im da grad upoznaju što lakše i bolje. Trudim se praviti kombinaciju Sarajeva, kroz različita godišnja doba - naglasio je.

Za jesen je najavio prezentiranje trećeg dopunjenog izdanja turističkog vodiča kroz Sarajevo i postavku izložbe nazvane 'Simboli Sarajeva' u Austriji, Švicarskoj i Skandinaviji. 

Tanović kaže da se šest do sedam godina bavi pisanjem turističkih vodiča, nastoji da svaki naredni bude kvalitetniji od prethodnog. Trudi se da izgledaju reprezentativno, kaže, da uživaju i u kvalitetnim fotografijama, svi koji dođu do tog vodiča. Najavio je da bi uskoro trebalo da bude objavljena i mala monografija Sarajeva, također treće dopunjeno izdanje.   

Vodič kroz Sarajevo, uz pomoć kvalitetnih fotografija i sažetih tekstualnih opisa, prezentira glavni grad Bosne i Hercegovine, kao simbol multikulturalnosti.    

Izložba 'Simboli Sarajeva' bit će postavljena 17. i 18. augusta i od 30. augusta do 9. septembra, u Gazi Husrev-begovom hanikahu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!