Bosna i Hercegovina     | 16.08.2019. 15:56 |

KS - Utopljavanje Terapijske zajednice Kampus Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Na objektu Terapijske zajednice Kampus Kantona Sarajevo u Rakovici, u cilju poboljšanja energijske efikasnosti, počinju građevinski radovi i ugradnja novog sistema zagrijavanja.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović naveo je da će se izvoditi termoizolacija i zamjena fasadne stolarije te zamjena staklenih krovova na objektu.

Planirana je i ugradnja novog kotla na pelet, s elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, ugradnja nove cirkulacione pumpe s frekventnom regulacijom broja obrtaja kao i kalorimetra s potrebnom armaturom.

Vršit će se i intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila s termostatskom glavom, te ugradnja solarnog sistema za pripremu potrošne tople vode.

- Cilj je da doprinesemo manjoj potrošnji energije, ali i osiguramo komfornije uvjete za rad i boravak u objektima javnih ustanova, te zamijenimo ekološki neprihvatljive energente za zagrijavanje radi smanjenja emisija štetnih materija u zrak - kazao je ministar Filipović, prenosi Press služba KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu