Sport     | 16.08.2019. 15:08 |

Osim: Protiv Slobode smo favorit što se odavno nije desilo

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu "Grbavica" dočekuju tuzlansku Slobodu u jednom od najzanimljivijih mečeva petog kola Premijer lige BiH.

Trener "plavih" Amar Osim rekao je na današnjoj konferenciji za medije da se odavno nije desila situacija da je Željezničar favorit.

- Meč protiv Slobode će biti drugačiji od ostalih jer smo mi kao favorit protiv Slobode. I nama i njima će nedostajati dva igrača, tako da smo po tom pitanju isti. Sloboda je veliki klub i neugodan protivnik. U prošloj sezoni smo igrali tri puta, a dvaput smo pogledali na gol. To su bili loši mečevi, nadam se da se neće ponoviti - rekao je Osim.  

Dodao je da Semir Štilić neće biti u konkurenciji za ovaj meč, te da od igrača koji nisu u početnoj postavi zavisi koliko će napredovati u nastavku sezone i da li će dobiti minutažu. 

Fudbaler Željezničara Ermin Zec vjeruje da će Željezničar pred svojim navijačima opravdati ulogu favorita i ostvariti pobjedu protiv Tuzlaka. Naglasio je da je imao probleme s povredama, ali očekuje da će njegova forma od sada ići samo uzlaznom putanjom.  

Utakmica Željezničar - Sloboda će biti odigrana sutra u 20.30 sati na stadionu "Grbavica". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bruno Akrapović i cijeli stručni štab potpisali sporazumne raskide ugovora

Posušje s igračem manje slavilo protiv Željezničara

Akrapović pred Posušje: Imamo energiju, imamo želju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu