Svijet     | 16.08.2019. 14:47 |

U eksploziji u džamiji u Pakistanu četvero ubijenih

FENA Internet

QUETTA, 16. augusta (FENA) - U eksploziji u džamiji u Pakistanu u petak je ubijeno četvero ljudi i ranjeno je više od 20, saopćila je policija, dodajući kako bi broj poginulih mogao rasti.

Imam džamije, smještene 25 kilometara od grada Quette, ubijen je u eksploziji, saopćila je policija.

- Eksplozija je izvedena putem tempirane eksplozivne naprave podmetnute pod drvenu stolicu imama - izjavio je načelnik policije Quette, Abdul Razzaq Chmeea.

Quetta je prijestonica nemirne pokrajine Balochistan, u kojoj su aktivni separatistički pobunjenici i islamski militanti.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

- Broj poginulih mogao bi rasti jer su neke od žrtava veoma ozbiljno ranjene  - izjavio je  Shafqat Janjua, policljski zvaničnik, za Reuters.

Mineralima i gasom bogati Balochistan u središtu je kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrijednog 600 milijardi dolara, koji je i sam dio kineskog infrastrukturnog projekta Pojas i put. 

Nasilje u Balochistanu, koji se graniči s Afganistanom i Iranom, pojačalo je strahovanja zbog sigurnosti projekata kao što je planirana energetska veza od zapadne Kine do pakistanske južne luke Gwadar.

Pet ljudi, među kojima dva policajca, ubijeno je i 27 je ranjeno u eksploziji u blizini policijske stanice u Quetti u julu, sedmicu dana nakon što su u sličnoj eksploziji ubijene dvije osobe, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Broj ubijenih u ruskom zračnom napadu na ukrajinski grad Černihiv porastao na 18

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Izraelski tenkovi prodrli u sjever Pojasa Gaze, ubili 11 Palestinaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'