Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 15:21 |

Predsjednik Suda BiH primio u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadora Brucea Bertona, s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizuje sa Sudom BiH i pravosudnim institucijama s ciljem jačanja vladavine prava.

Tokom sastanka Debevec je izrazio zahvalnost ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će Sud BiH nastaviti da pruža potpunu podršku OSCE-ovom projektu praćenja rada na predmetima ratnih zločina.

Također je naglasio važnost snažne i postojane podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Ambasador Berton je zahvalio na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti, te naglasio ključnu ulogu Suda u provođenju pravde.

Berton i Debevec su se saglasili da ključna pitanja sudijskog statusa i nezavisnosti trebaju biti adekvatno uređena zakonom.

Debevec je, također,  zahvalio ambasadoru Bertonu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini, poželjevši mu uspjeh u daljem radu i karijeri – saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE BiH: Nema više vremena za gubljenje u provedbi reformi

Ambasadorica Savić: Ohrabrujuće poruke za BiH iz sjedišta OSCE-a

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo