Svijet     | 15.08.2019. 15:02 |

Uhapšen osumnjičeni za napad u Philadelphiji, ranjeno šest policajaca

FENA Internet

PHILADELPHIA,  15. augusta (FENA) - Američka policija saopćila je u četvrtak da je osumnjičeni za pucnjavu u sjevernom dijelu Philadelphije uhapšen nakon sedmosatnog sukoba u kojemu je ranjeno šest policajaca.

Elitna jedinica američke policije SWAT ranije je oslobodila dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem.

SWAT tim također je evakuirao osumnjičenike koje je policija uhapsila za vrijeme racije, a koji su isto bili zarobljeni u kući, rekla je policija. Jedinica SWAT je krenula u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvori vatru na policajce koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernom dijelu Philadelphije, prenosi Reuters.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove porodice.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku.

Lokalni mediji navode da je napadač imao snažno oružje i veliku količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i niko nema ozljede opasne po život.

Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu u srijedu navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju. Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka. Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na Facebooku.

Lokalni mediji navode da je napadač imao snažno oružje i veliku količinu streljiva. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'