Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 15:08 |

OSCE - BPK: Aktivnosti u borbi protiv korupcije

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.avgusta (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas se susrela sa šefom terenskog ureda Misije OSCE-a u BiH, kancelarija Foča Željkom Vukmanovićem. Tokom susreta, razgovarano je o aktuelnoj situaciji na području ovog kantona  i  aktivnostima kantonalne Vlade u borbi protiv korupcije.

Premijerka BPK je upoznala šefa terenskog ureda OSCE-a u Foči s dosadašnjim aktivnostima Tima za borbu protiv korupcije BPK-a, kao i s činjenicom da je Vlada usvojila Akcioni plan za borbu protiv korupcije.

„Na ovaj način iskazana je bezrezervna opredjeljenost BPK-a u borbi protiv korupcije, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou. Uzimajući u obzir da se borbi protiv korupcije posvećuje posebna pažnja već u ranoj fazi pristupanja Evropskoj uniji te da svi nivoi vlasti u BiH trebaju pokazati odlučnost u poduzimanju konkretnih i održivih aktivnosti na suprotstavljanju korupciji, BPK-a od početka je uključen u ove aktivnosti“ – istakla je premijerka BPK Goražde.

Podržana je i ideja o održavanju tematske sjednice Vlade BPK o borbi protiv korupcije kojoj bi prisustvovali i Tim za borbu protiv korupcije te predstavnici OSCE-a koji daje snažnu podršku ovim aktivnostima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta