Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 15:12 |

Borba protiv korupcije u fokusu budućeg djelovanja Vlade TK i OSCE-a

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. augusta (FENA) - U proteklom periodu Tuzlanski kanton je zabilježio vidan napredak, ocjena je šefa ureda OSCE-a u Tuzli Damira Gnjidića koji se danas susreo sa premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

Istaknuto je da je Tuzlanski kanton u proteklim godinama zabilježio značajan iskorak u mnogim oblastima, ali da i pred ovim sazivom Vlade stoje vrlo značajni izazovi, prije svega to se odnosi na borbu protiv korupcije, na čemu će i OSCE imati akcent  u narednom periodu.

S tim u vezi danas je konstatirana dobra saradnja koju je OSCE do sada imao s Timom Vlade TK za borbu protiv korupcije, te je izraženo očekivanje da će Tim i u narednom periodu za svoj rad imati podršku Vlade i Skupštine TK, saopćeno je iz Pres-službe Vlade TK.

Premijer Tulumović je prezentirao stanje u Tuzlanskom kantonu i situaciju koju je zatekao nakon imenovanja, dodajući da je jedan od osnovnih razloga za njegov angažman na poziciju premijera Kantona upravo borba protiv korupcije.

Najavio je da će, osim borbe protiv korupcije na represivnom i preventivnom planu, Vlada  aktivnosti usmjeriti i na djelovanje u cilju zadržavanja mladih osoba u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini, putnu deblokadu i kvalitetnije povezivanje Tuzle i Tuzlanskog kantona s gradovima Sarajevo i Brčko, te na smanjivanje parafiskalnih nameta i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta