Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 13:16 |

Počinju radovi na ambulanti Tarčin i Policijskoj stanici Hadžići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Projektom povećanja energijske efikasnosti objekata javnih ustanova u Kantonu Sarajevo u 2019. godini, obuhvaćeni su objekti ambulante Tarčin i Policijske stanice Hadžići.

Projekt finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, općine  i Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.  Implementator  je UNDP u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj".

- Osim energetski isplativijeg i ugodnijeg ambijenta za uposlenike i korisnike ovih objekata, realizacija ovih projekata rezultirat će smanjenjem zagađenosti zraka, kao jednog od najvećih problema u Kantonu Sarajevo - istakao je resorni ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović, koji je posjetio te javne ustanove.

Kako je istaknuto, u ambulanti Hadžići izvodit će se radovi na izgradnji nove kotlovnice sa pripadajućom infrastrukturom, ugradnja novog kotla na pelet sa dimovnim sistemom i elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, ugradnja novih cirkulacionih pumpi sa frekventnom regulacijom broja obrtaja, ugradnja dodatne cirkulacione pumpe, te ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom.

Na objektu policijske stanice Hadžići također slijede radovi koji podrazumijevaju izgradnju glavnog projekta gasnih, mašinskih, elektro i građevinskih radova, ugradnju novog gasno kondenzacionog kotla sa dimovodnim sistemom, sa elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, kao i ugradnju novih cirkulacionih pumpi sa frekventnom regulacijom broja obrtaja i ugradnju kalorimetra sa potrebnom armaturom, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada KS nastavlja s realizacijom projekta 'Energijska efikasnost u javnim objektima'

Potpisani ugovori u okviru projekta 'Energijska efikasnost u javnim objektima KS'

KS - Počinje velika akcija čišćenja na području općina Hadžići i Trnovo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo