Ekonomija     | 15.08.2019. 11:06 |

U subotu 5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

FENA Saopćenje

JAJCE, 15. kolovoza (FENA) - Sportsko-turistička manifestacija "5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu" održat će se u subotu, 17. kolovoza, u organizaciji Javne ustanove "Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca" i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje sudjelovanje najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz Sjedinjenih Američkih Država Laura Rosse.

Početak skokova planiran je u 17 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom "Lasta" obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor "5. Međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu" donio je Odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u natjecateljskom dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a pravo natjecanja imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu suglasnost roditelja. Svi natjecatelji će prije skokova obaviti liječnički pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti.

Natjecatelji koji prođu navedeni pregled potpisat će Izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Skakači će se natjecati u dvije serije skokova u stilu Lasta,a  Organizacijski odbor zadržava pravo odabira sudionika na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u Slobodnom stilu.

Nakon održanih Skokova, u središtu grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima Divljih jagoda uz nastup predgrupe Lazy band, priopćeno je organizator.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Trodnevna manifestacija Dani AVNOJ-a u Jajcu počinje 25. studenoga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo