Bosna i Hercegovina     | 15.08.2019. 10:18 |

Uposlenici 'Parka' uredili javne površine pred početak SFF-a

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Preduzeće "Park" uredilo je sve lokacije u ulici Branilaca Sarajeva, na Trgu Susan Sontag, ispred Pozorišta mladih i prema "Metalcu", čime su, kako navode iz tog preduzeća, uređenjem javnih, zelenih površina dali svoj doprinos pripremama za  sarajevski, festivalski jubilarni filmski spektakl (SFF) koji slijedi narednih dana.

"Park"-ova ekipa specijalizovana za izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih površina u protekla dva dana dekorativnim malčom ukrasila je površine u arlama na Trgu Susan Sontag ispred zgrade Narodnog pozorišta.

Orezano je i uređeno postojeće ukrasno grmlje, a uništeni travnjak pokriven je i dekorisan ukrasnom korom drveta. Obnovljen je i očišćen prostor za dječiji igru i zabavu preko puta BKC-a u ulici Branilaca Sarajeva, a klupe i mobilijar dobili su nove i svježe boje.

I Trg Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih je dekorisan, očišćen, a u postojeće arle osim dekorativnog malča, zasađene su i nove ukrasne sadnice.

Ekipe "Park"-a zadužene za održavanje zelenih površina pokosile su travu sa svih travnjaka na stazi koja vodi prema kinu "Metalac", a svakodnevno su na terenu i ekipe koje osim hortikulturnih radova vrše prikupljanje i odvoz smeća.

U "Park"-ovom vrtnom centru "Flora" u Nedžarićima već je spremno na desetine ukrasnih žardinjera u koje je zasađeno hortikulturno ukrasno rastinje, a koje će "Park"-ovi vrtlari i cvjećari postaviti uz rubove crvenog ćilima.

Ulaz u Narodno pozorište dodatno će biti ukrašen i visokim dekorativnim sadnicama u saksijama.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo