Ekonomija     | 14.08.2019. 13:35 |

U oktobru u Sarajevu 'Loading' konferencija za igrice i animacije

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - "Loading" konferencija okupit će 5. i 6. oktobra u Sarajevu kreatore kompjuterskih igrica, gamere, animatore, youtubere i marketinške stručnjake, najavljeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Direktor  "Loading" konferencije Selim Alagić rekao je da im je namjera da jednu od najvećih zabava u BiH podignu na veći nivo.

- Ta konferencija je za svakog umjetnika, kompozitora, developera i animatora ili za one koji to žele postati, polazna tačka za ulazak u najzabavniju i najsnažniju biznis zajednicu na svijetu - istakao je Alagić.

Dodao je da će "Loading" biti domaćin najvećim stručnjacima na području kreiranja kompjuterskih igrica i animacijskih studija kao što su Blizzard, Epic Games, Ubisoft, Electronic Arts, Disney, Marvel, ali i domaćim kompanijama Reboot, Nordeus, CroTeam, itd.

Organizatori su izrazili očekivanje da će "Loading" konferencija skrenuti pažnju mnogih investitora iz te oblasti na Bosnu i Hercegovinu.

Tokom dvodnevne konferencije, radionica i gameing takmičenja, svi posjetioci će moći pogledati VR prezentacije, posjetiti sajamski dio, te upoznati neke od najvećih zvijezda te oblasti sa prostora bivše Jugoslavije.

Drugog dana konferencije bit će održana "Colosseum arena" u kojoj će svoje snage u igricama odmjeriti neka od najpoznatijih regionalnih imena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana