Sport     | 14.08.2019. 14:04 |

Vukas: Moramo preuzeti rizik i biti hrabriji i odlučniji (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 14. kolovoza (FENA) - Nogometaši Zrinjskog u četvrtak, 15. kolovoza, u Širokom Brijegu dočekuju momčad Malmoa u trećem kvalifikacijskom kolu Europske lige, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

- Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malmo bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem razdoblju i sve su dali u nju, a u prilog im je također išla i odgoda prvenstvene utakmice prije okršaja s nama - kazao je trener HŠK-a Zrinjski Hari Vukas.

Kazao je kako Zrinjski u toj utakmici nije postigao ono što je dogovarao i priželjkivao.

- Nismo bili dobri, a pogotovo u onom segmentu prema naprijed. Da smo bili pravi i onakvi kakvi mi znamo i možemo biti, vjerojatno bi napravili puno više problema Malmou nego što je to bio slučaj s Utrechtom i zato ostaje jedan veliki žal zbog toga i žal što nismo postigli bar jedan pogodak, a imali smo svoje šanse - istaknuo je Vukas.

Vukas je također kazao kako ih sutra na Pecari očekuje teška i neizvjesna utakmica.

- Svi znamo što nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni - kazao je Vukas.

Dodao je također kako je Malmo imao tešku gostujuću utakmicu u nedjelju i mišljenja je da neće biti previše napadački orijentirani, ali da Zrinjski mora biti hrabriji i odlučniji.

- Malmo ima određenu kvalitetu, imali su tešku gostujuću utakmicu na umjetnoj travi u nedjelju i mislim da neće juriti prema naprijed, ali će vjerojatno željeti postići jedan gol, tako da moramo biti hrabriji i odlučniji te u određenim segmentima igre preuzeti i rizik - naveo je trener Zrinjskog.

Što se ozljeda tiče, trener je kazao kako će izvan stroja biti Dario Rugašević koji se ozlijedio na prvoj utakmici protiv Malmoa.

Sutrašnju utakmicu najavio je i Staniša Mandić, koji je kazao kako vjeruje u svoj klub iako su ih neki, po njegovim riječima, već otpisali.

- Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, iako su nas neki već otpisali, ali u nogometu ništa nije nemoguće. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i tako obradujemo navijače, ali i sve nas - kazao je Mandić.

Utakmica Zrinjski - Malmo igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3271

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1YZno0mdD76kD1900OaW2efceqSVr8_ps?usp=sharing

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!