Bosna i Hercegovina     | 13.08.2019. 15:03 |

ZDK - Zeleni polumjesec darovao 100 bajramskih paketića djeci u zeničkoj bolnici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. augusta (FENA) - U sklopu raelizacije svog projekta „Djeci u pohode“, delegacija Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona darovala je danas, povodom Kurban-bajrama, 100 paketića sa slatkišima i voćem djeci koja se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

- Više od 20 godina, trećeg dana oba Bjarama, ispunjavamo svoju misiju. Posjećujemo svu bolesnu djecu na odjelima KBZ-a, zaželimo im brzo ozdravljenje i darujemo bajramske paketiće, koje smo pripremili u saradanji s donatorima. Uglavnom su to privatne firme i mi im se zbog toga najiskrenije zahvaljujemo - kaže predsjednik Zelenog polumjeseca ZDK Ibrahim Hadžimuhović.

On napominje kako, bez obzira na vjersku pripadnost, tokom ovih posjeta daruju svu bolesnu djecu koja se za dane Bajrama nalaze na odjelima KBZ-a.

-Mi smo zadovoljni ako možemo izmamiti makar jedan dječiji osmijeh na licu. Jer, ipak ovo je bolnica, zdravstvena ustanova koju djeca nerado konzumiraju. Pogotovo u ovim ljetnim danima i na ovako velikim vrućinama - ističe Hadžimuhović.

On dodaje kako imaju dobru, partnersku te već i prijateljsku saradnju s KBZ-om. Paketićima će, napominje on, danas obradovati i najmlađu djecu bez roditeljskog staranja, koja su smještena i Javnoj ustanovi Dom porodica u Zenici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu