Bosna i Hercegovina     | 13.08.2019. 12:21 |

Radončić-Field: Euroatlantske integracije nemaju alternativu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Fielda.

Tokom razgovora ključne teme su bile uspostava vlasti na državnom nivou te izazovi koji stoje na tom putu. Razgovaralo se i o drugim nivoima vlasti, s akcentom na Kanton Sarajevo i rad aktuelne vlade.

Obostrano je naglašen značaj euroatlantskih integracija, koje nemaju alternativu.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je istakao da put ka NATO savezu jeste strateški interes Bosne i Hercegovine i da, u tom kontekstu, odgovornost prema stabilnosti i razvoju naše zemlje i regiona treba biti apsolutni prioritet.

To znači da Bosna i Hercegovina treba učiniti maksimalne napore da bi u razumnom roku postala članica najveće vojne alijanse svijeta, a to posljedično stvara uvjete za brži ekonomski razvoj, dolazak stranih investicija, zaustavljanje masovnog iseljavanja i hvatanje tehnološkog koraka s razvijenijim državama zapadnog svijeta, saopćeno je iz SBB-a. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta