Bosna i Hercegovina     | 10.08.2019. 16:07 |

Humanitarna 'Trail trka za život' održana na Jahorini

FENA Saopćenje

JAHORINA, 10. augusta (FENA) - Druga po redu, ljetnja, humanitarna "Trail trka za život" održana je danas na Jahorini, u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina.

Na trci dugoj 12,2 km svoju spretnost dokazalo je oko 50 takmičara koji su uspješno savladali 20 prepreka, dok je više od 150 prisutnih bodrilo sve učesnike.

Najspretniji u muškoj konkurenciji - Marko Kouzul, Adnan Behlulović i Darko Topalović, te u ženskoj Sanja Kavaz, Aida Mulić i Šejla Kapetanović Jenko osvojili su vrijedne nagrade sponzora trke.

Osnovni cilj trke bio je humanost i prikupljeno je oko 1.500 KM za pomoć u radu udruženjima "Sunce" sa Pala i "Srce za djecu" iz Sarajeva.

Na Jahorini su trenutno u toku Dani mladih u okviru kojih do 11. augusta važi popust od 30 posto na sve ljetnje sadržaje.

Već sljedećeg vikenda, u subotu 17. augusta u 21.00 sat u hotelu Vučko, sve goste očekuje najbolja zabava na planini uz predstavu Đurologija, u međuvremenu će biti pušten u rad i novi sadržaj, najdruži planinski bob u regionu, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na Jahorini održan 7. Termag Challenge Race, događaj koji BiH uvrštava na turističku kartu svijeta

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Rijad Begić i Tamara Ćešić pobijedili na Jahorini za kraj treće zimske Teqvoly turneje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo