Servisne informacije

Pojačan promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - Pojačan promet vozila je u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina,  Izačić, Velika Kladuša, Zupci, Deleuša, Doljani, kao i na izlazu iz BiH na GP Prisika i na ulazu u BiH na GP Bosanska Kostajnica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima od 00:30 do 01:30, od 02.00 do 03:30 sati i od 04.00 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J.Č.