Bosna i Hercegovina     | 09.08.2019. 11:39 |

Bajramska čestitka Bukvarevića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH Salko Bukvarević danas je uputio čestitku muslimanima u BiH povodom Kurban-bajrama.  

- Poštovanim porodicama šehida i poginulih branilaca, ratnim vojnim invalidima, dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, demobiliziranim braniocima, saborcima i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u domovini i dijaspori, želim Bajram šerif mubarek olsun.

Kurban-bajram veliki su mubarek dani, dani velikog Božijeg dobra. Njihovu važnost određuje klanje kurbana - tradicija Božijeg poslanika Ibrahima i dijeljenje kurbanskog mesa siromasima, prijateljima, komšijama, kao i dani hadža – dan boravka nekoliko miliona muslimana u časnim mjestima Mekki i Medini.

U tom smislu želja mi je da dani Kurban-bajrama budu prilika za čestitanja i susrete, ne samo u krugu svojih porodica i familija, nego i za čestitanja i susrete sa našim komšijama, kako se u našoj domovini Bosni i Hercegovini stoljećima uobičavalo u ovakvim prilikama.

Ovo je praznik koji nas upućuje na žrtvu na putu dobra i na suosjećanje i pomoć onima kojima je potrebna. Želim da radost Bajrama podijelite sa svojim porodicama i komšijama, podstičući međusobno razumijevanje, solidarnost, brigu za bližnje i toleranciju - navodi se u bajramskoj čestitci Bukvarevića, saopćeno je iz Ministarstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar Bukvarević u domu roditelja narodnog heroja Adila Bešića

Branioci: Zaustaviti agresiju na istinu o odbrani BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo