Bosna i Hercegovina     | 08.08.2019. 20:43 |

Posušje obilježilo Dan općine

FENA Ivan Crnjac

POSUŠJE, 8. kolovoza (FENA) - Posušje je u četvrtak svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježilo Dan općine, uoči koje su položeni vijenci, zapaljene svijeće, te održana molitva pred Spomen obilježjem posuškim braniteljima.

 Vijence su položili predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, načelnik općine Branko Bago, predstavnik izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora Bariša Čolak, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Posušja i predstavnici Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu, te predstavnici političkih stranaka.

  U svom obraćanju načelnik Bago je istaknuo kako u Posušju postoji velika želja za pokretanjem privatnih obrta i radnji, što, po njegovim riječima, pojačava gospodarsku snagu Posušja. 

 - Sve ovo je postignuto kroz visoku razinu pozitivnog društvenog ozračja na prostoru naše općine. Intenzivno i uravnoteženo ulažemo u infrastrukturu na prostoru cijele općine i samim tim dižemo kvalitetu života svih naših žitelja - kazao je Bago

 Istaknuo je pritom pojačanu gospodarsku aktivnost većih, ali i manjih posuških gospodarskih subjekata, te pojačan interes za pokretanje vlastitih biznisa i obrta, gdje je, kako je kazao,  javna uprava u dobroj mjeri dala svoj poticajan doprinos.

 Veleposlanik Sabolić izrazio je želju da se ostvare svi planirani projekti koji će pridonijeti uspješnom nastavku razvoja Posušja i istaknuo da će hrvatska vlada nastaviti s podrškom važnih projekata u toj općini. 

 Tijekom svečanosti dodijeljena su određena priznanja i plakete zasluženim pojedicima i kolektivima.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo