Stranačke aktivnosti     | 07.08.2019. 14:11 |

Priopćenje za javnost KO Demokratske fronte HNK

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor Demokratske fronte HNK/Ž potiče zakonske osnivače Kantonalne bolnice Dr.Safet Mujić da se odazovu na svoje obaveze i odgovornosti i da u Kantonu imamo stabilan medicinski centar Dr. Safet Mujić.

JU KB Dr. Safet Mujić mora ostati na usluzi građana i skrbiti o zdravlju ljudi, neopterećeno sličnim problemima Skupština kao osnivač u punoj je obavezi u zakonskim okvirima riješiti nastalu situaciju i iznaći rješenje i isplatiti postojeći dug. Obustavom rada mogu nastati dalekosežne posljedice kako po uposlene tako po zdravstvenu skrb građana. 

Menadžment i sindikat, moraju izvršiti pritisak na Kantonalnu Skupštinu, Vladu i nadležno ministarstvo kako i sami radnici. U rješavanja problematike Kantonalne bolnice treba da se u svom kapacitetu i nadležnostima zainteresuju nadležno entitetsko Ministarstvo zdravstva kao koordinaciona institucija kada je zdravstvo u FBiH u pitanju.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNK/Ž nije u stanju samo riješiti problem i već očekivano će prebaciti svoju odgovornost prema ministarstvu.

Nebriga o višemilionskim dugovima i ignorantski pristup prema Kantonalnoj bolnici je nedopustiv , te apelujemo da se stanje u javnom zdravstvu čiji je Centar sudionik započne žurno rješavati.
Demokratska fronta proklamuje vrijednosti socijalne države, gdje brigu o zdravstvenom sistemu i javnom zdravlju građana stavlja u prioritet svojih aktivnosti i aktivnosti svih onih koji su u prilici i obvezi riješiti sistemske probleme. Kantonalni odbor Demokratske fronte zainteresirana je strana da se ovaj problem rijesi i daje podršku uposlenima i ovo pitanje stavlja u fokus konkretnih političkih aktivnosti u Kantonu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'